ks Môj košík
NOVINKY

GOLDEN TRAIN – kartová hra

GOLDEN TRAIN – kartová hra

GOLDEN TRAIN – kartová hra

Novinka od Djega Golden train je nenáročná kartová strategická hra pre 2 až 4 hráčov starších ako 6 rokov. Hoci sa pravidlá môžu javiť na prvý pohľad ťažké, ide o jednoduchú hru, v ktorej vyhráva hráč s najvycibrenejšou pamäťou.

Ako sme už u Djega zvyknutí, balenie je kvalitné – vhodné aj na cesty, ilustrácie sú krásne prepracované. Hru tvorí balíček 58 kariet s rôznymi symbolmi a významom. Ukrýva 4 lokomotívy, 42 rôznych druhov vagónov a 12 kariet so symbolom dynamitu. Každý hráč dostane na začiatku 1 lokomotívu, za ktorou počas hry buduje svoj vlak. Kôpky kariet sú rozdelené na jednu s vagónmi a druhú s dynamitmi. Hráči si podľa poradia vyberajú vagóny a ukladajú za svoju lokomotívu. Pred položením za lokomotívu musí hráč nahlas oznámiť ostatným hráčom hodnotu svojho vagóna, ktorú nájde na druhej strane. Túto hodnotu by si ostatní protihráči mali dobre zapamätať. Na rube karty môže byť buď mešec s číselnou hodnotou (od 1-3), alebo obrázok šerifa/šerifky.

Hráči postupne hlásia čísla a ukladajú vagóny za svoju lokomotívu. Útočiť na súperov vlak vtedy, ak si z balíčka vytiahnu vagón, ktorý už vo svojom vlaku majú. Ak sa rozhodnú útočiť, potiahnu si z balíčka dynamitov jednu kartu (s hodnotou od 1-4).

A teraz je čas sa rozpamätať. Útočiaci hráč by mal zaútočiť na súperove vagóny. Ak si napríklad vytiahne dynamit s hodnotou 4, môže zneškodniť súperove vagóny s hodnotou nepresahujúcou toto číslo. Ak si zapamätá zle a neuhádne správne, prichádza o svoj posledný vagón. A akú funkciu má v hre šerif? Tým sa treba vyhýbať – po ich otočení je útok taktiež neúspešný. Po úspešnom útoku sa vyradené vagóny ukladajú naspodok balíčka s ostatnými vagónmi.

Hra sa končí po minutí všetkých dynamitov. Vyhráva hráč s najdlhším vlakom. Hra je krátka, dvom hráčom nezabrala viac ako 10 minút. No na cibrenie pamäte poslúžila ukážkovo.

  Tags: Pre Deti
  By: 4toys
4toys

4toys

4 Toys sa zrodil z myšlienky ponúknuť krásne, moderné, vzdelávacie a kreatívne hračky pre deti všetkých kategórií.

Related Posts

LOTO 2+

LOTO 2+

Publikované September 14, 2023 | By: 4toys

Jedna z najobľúbenejších hier Loto je v tejto verzii vhodná pre deti od dvoch rokov. Precvičujú si ňou

jemnú motoriku, rozvíjajú pozorovacie schopnosti a trénujú a rozširujú slovnú zásobu.

Prečítajte si viac
SENSICO 4+

SENSICO 4+

Publikované November 6, 2023 | By: 4toys

SENSICO je senzorická hra od firmy Djeco určená pre 2 až 6 hráčov. Je to zábavná edukačná pamäťová hra pre deti v predškolskom veku zameraná na určovanie 5 zmyslov.

Prečítajte si viac
TRAFFIC LOGIC

TRAFFIC LOGIC

Publikované November 6, 2023 | By: 4toys

Logická hra TRAFFIC LOGIC je novinka od firmy Djeco, ktorá je určená pre jedného hráča. Obsahuje 30 tvrdých, obojstranných kartičiek so 60 úlohami s tromi stupňami obtiažnosti.

Prečítajte si viac
Scroll Up
Kategórie
PRE BÁBÄTKÁ Hračky
Rozvíjame - učíme sa
Puzzle
Kocky, Stavebnice a guličkové dráhy
Magnetické hračky
Hudobné nástroje
Spoločenské a kartové hry
Logické hry, hlavolamy Hry na cesty
Kuchynky, domčeky a príslušenstvo
Autá, vláčiky, dráhy a doplnky
Rolové hry a Povolania
Hračky na von, do vody, do piesku a pre šport
Hračky do vane Veľká Noc Textilné bábiky, plyšové zvieratká Robotika a technika Chémia, Pokusy a Mágia Minilab
Bábiky, kočíky a príslušenstvo
Kaleidoskopy, vĺčiky, projektory a iné drobnosti Majstrujem - Dielničky a príslušenstvo
Figúrky pre chlapcov a pre dievčatá
KREATÍVNE A TVORIVÉ SADY ŠKOLA & ŠKÔLKA DETSKÁ IZBA MÓDA/KOZMETIKA/TETOVAČKY KÚPANIE/PLÁVANIE STAROSTLIVOSŤ A ZDRAVIE MAGYAR KÖNYVEK/TOLKI NOVINKY TÉMY
Vek
Značky