ks Môj košík
NOVINKY

Memo tropico

memo tropico

memo tropico

So spoločenskou hrou MEMO TROPICO si zábavným spôsobom precvičíte pamäť, najmä pamäť krátkodobú. V hre nejde o žiadne vedomosti, iba o schopnosť (za)pamätať si. Hra je určená pre 3 až 5 hráčov vo veku od 5 do 10 rokov.  Môžu si zahrať aj dvaja – vtedy je priebeh hry prehľadnejší. Pri väčšom počte hráčov naberie hra väčšiu dynamiku, stane sa o niečo chaotickejšia. Práve tieto faktory – väčší počet (hráčov atď.), rýchlosť a chaos – sťažujú koncentráciu a zapamätanie. Kto chce vyhrať, ten musí dávať pozor!

Princípom hry je neustále zakrývanie a odokrývanie žetónikov a ich premiestňovanie. Pritom si treba zapamätať miesto určitého žetónika. Hra funguje podobne ako hľadanie kocky pod pohármi: poháre sa premiestňujú dovtedy, kým hráč stratí prehľad a už nevie, pod ktorým z nich je kocka. Alebo, lepší prípad, prehľad nestratí a získa tučnú výhru!

Obsah hry: hra obsahuje 9 žetónikov, na ktorých sú zvieratká. 9 krytov, ktorými sa žetóniky zakryjú – na spodnej strane majú jamku na zakrytie žetónika. 54 kartičiek s tými istými zvieratkami, aké sú na žetónikoch. Na niektorých kartičkách je znak, ktorý znázorňuje činnosť, ktorú má hráč vykonať. Sú to tri rôzne činnosti:

1. nadvihnúť 2 kryty určených farieb tak, aby bolo vidieť zvieratká pod nimi, kryty zameniť a následne nájsť zvieratko na kartičke

2. krátko nadvihnúť kryt určenej farby, položiť ho späť a následne nájsť zvieratko na kartičke

3. presunúť 2 kryty určených farieb aj so žetónikmi pod nimi tak, aby nebolo vidieť zvieratká ukryté pod nimi a následne nájsť zvieratko na kartičke.

Príprava hry: kartičky treba dobre premiešať a uložiť na kôpku. Žetóniky sa rozmiestnia do kruhu a hráči majú niekoľko sekúnd na to, aby si zapamätali východiskové rozmiestnenie zvieratiek. Potom sa žetóniky zakryjú krytmi.

Priebeh hry: začínajúci hráč otočí vrchnú kartičku. Keď je kartička bez znaku na vykonanie činnosti, hráč iba hľadá žetónik so zvieratkom na kartičke. Keď zvieratko nájde, môže si kartičku odložiť ako bod. Hráč má iba 1 pokus o nájdenie zvieratka. Ak zvieratko nenájde, hneď sa o to môže pokúsiť nasledujúci hráč. Keď tento zvieratko nájde, môže si kartičku nechať, keď nie, môže skúsiť ďalší – teoreticky až kým sa nepokúsia všetci.

Hra pokračuje tak, že druhý hráč si potiahne ďalšiu kartičku. Keď má na kartičke znak na vykonanie činnosti, najskôr činnosť vykoná a potom hľadá zvieratko na kartičke. Keď zvieratko nájde, môže si kartičku odložiť. Keď zvieratko nenájde, môže sa o to pokúsiť nasledujúci hráč, ale takisto musí najskôr vykonať činnosť vyznačenú na kartičke.

Koniec hry: Víťazom je hráč, ktorý ako prvý získa 5 kartičiek. Ak je ale na kôpke stále dostatok kartičiek, môže sa hrať aj ďalej.

 

  By: 4Toys 4Toys
4Toys 4Toys

4Toys 4Toys

Scroll Up
Kategórie
PRE BÁBÄTKÁ HRAČKY
Vzdelávacie hračky - učíme sa
Puzzle
Kocky
Stavebnice
Magnetické hračky
Hudobné nástroje
Spoločenské a kartové hry
Didaktické pomôcky
Logické hry, hlavolamy Hry na cesty
Hračky pre dievčatá
Hračky pre chlapcov
Hráme sa na...
Hračky na von a šport
Hračky do vane Narodeniny Vianoce Veľká Noc Plyšové hračky a textilné bábiky Robotika a technika Chémia, Pokusy a Mágia Minilab POMEA bábiky a príslušenstvo Kaleidoskopy, vĺčiky, projektory a iné drobnosti
KREATÍVNE A TVORIVÉ SADY ŠKOLA & ŠKÔLKA DETSKÁ IZBA MÓDA/KOZMETIKA/TETOVAČKY KÚPANIE/PLÁVANIE STAROSTLIVOSŤ A ZDRAVIE MAGYAR KÖNYVEK/TOLKI NOVINKY TÉMY
Vek
Značky